Räddare i nöden

Måste slå ett slag för min nya investering av en slowcooker!
Vilken fantastisk hjälp! Känns som jag har en egen kock som lagar maten och jag bara sätter mig tillbords. 
Just idag visste jag att jag skulle vara borta mer eller mindre hela dagen då den stora bokmässan närmar sig med stormsteg och vi har idag ställt upp bord och arrangerat alla böcker på dem. Sen var det hämtning av ett barn, hem och äta en frukt och iväg till nästa upphämtning och så vidare. 
Såna dagar är det ju svårt att hinna få till nåt vettigt att äta. 
 
Well well jag var ju förberedd för en bortadag och hade slängt i en massa kött och grönsaker i detta tekniska underverk så när alla var samlade hemma igen kunde vi sätta oss och äta av en mustig gryta med kött så mört så det smälte i munnen.
Det känns som det enda jag gjorde var att duka och tända ljusen... 
Härligt att känna sig så bortskämd!
Och att alla dessutom tycker det är gott!
Har gjort både kyckling och kotletter med samma resultat och ska testa lax senare i veckan. 
Tjihoo! 
 
 
Me like!!!

Bild fel

Här kommer en bild som försvann i det tidigare inlägget!
 
 
sköna ting från H&M home

En zebra i köket

 
 
Jag har en viss dragning till djurmönstrade inredningsdetaljer. Från kohudar till kuddar och gosiga filtar har nu turen kommit till köket. Klickade hem ett alldeles underbart förkläde som kommer göra matlagningen mer "vild", ett matchande fat och fantastiska kökshandukar som får alla andra trasor att verka "tama". 
 Till detta slank det också med en vas, en glammig burk med lock och en guldig kudde.
Det gäller ju att sätta guldkant på tillvaron och det här är ett sätt. 
Dessutom kommer det från H&M home så där har man gjort en nationell insats internationellt. :-)
 
Nu ser jag att jag inte får nån ordning på bilderna...
Undrar så vad jag gör för fel. 

Ändrade planer

Idag hade jag och en mamma från Olivias klass bestämt att gå en promenad i skogen och sen äta lunch. Vi hade tidigare bokat om flera gånger av olika anledningar men IDAG skulle vi ses i solskenet och lära känna varandra lite mer än att bara säga "hi how are you?" när vi hämtat och lämnat barnen. 
Men ödet ville annorlunda...
Efter 5 min ringer telefonen och skolsystern på middleschool säger att det är bra om jag kommer och hämtar Olivia för hon har skadat sitt lillfinger och behöver få det röntgat!
 
Så det var bara att avbryta alla planer, hämta sin dotter och åka till sjukhuset där det konstateras en fraktur på lillfingret...
Det är min äldsta dotters första gips så mitt i alltihop var hon av nån anledning väldigt glad och mån om att visa upp sig och sitt nya bihang:-)
 
Gillar när man kan vända nåt negativt till något positivt. Får se hur länge hon tycker det är häftigt med gips...
Sen blev mamma Mia så hungrig efter missad lunch, många timmar på sjukhuset och hämtning av syskon på olika platser och alltså ingen tid att handla eller laga mat att dagen avslutades på det här stället:
 
Jag vet jag vet! Inget bra val men ack så bra det smakade. 
Nu är det bad och nattning av en liten del av familjen. 
 
Ps : jag och den andra mamman ska försöka träffas igen. fjärde gången gillt eller...!?

Svammel 2

Svammeldags igen!
Det var ju det här med olika stilar i olika länder....
Som sagt vi bor nu i ett stort tegelhus från 1905 och som andas lugn och trygghet och har en viss värdighet förknippad med ytorna. Jag tror att det därför kommer bli lite kolonial känsla i inredningen men med svenska inslag så behöver jag helt enkelt inte bekymra mig om att jag har svårt att hitta skandinavisk stil. Det får bli i sommarhuset i Sverige som jag kan frossa och inspireras av det nordiska sättet att inreda. 
 
I vår matsal har vi då helt i stil med nya tänket bl a införskaffat en matsalsmöbel som vi aldrig skulle sett åt i ett tidigare liv eller land men som här passar som handen i handsken. 
 
 
Konstigt det det där men jag tror man måste vara lyhörd för atmosfär, historia och liksom lyssna på huset ( svammelvarning jag vet). 
Det är då det blir svårt igen som sagt att gå från en trygg och färdig mall man haft i huvudet till något okänt och lite utmanande. Faktiskt också väldans roligt... Får se hur slutresultatet blir. Det är ju en till inredningsroad i den här familjen så det blir en del kompromissande:-)
 
ikväll blir det föräldradrink för Olivias åldersgrupp. Bra idé av skolan eftersom det gör att vi som är nya får en chans att träffa massa föräldrar under avslappnade förhållanden 

Fredag

Underbara fredag! Denna dag i veckan som markerar slutet på en vardag och början på en helg och allt vad det innebär. Att solen har lyst hela dagen och min käre make kom hem med ett fång rosor har ju inte gjort saken sämre direkt. 
 
Älskar färska blommor! Köper hem varje vecka och tycker verkligen det förgyller tillvaron. Får jag sen en extra bukett då och då blir det verkligen guldkantat. 
Nu sprakar det mysigt i brasan, stearinljusen brinner och det är dags att hålla fredag

Svammel

Alltså att flytta in i ett nytt hus som har en helt annan stil än den man är van vid,  en annan atmosfär och karaktär är inte helt enkelt. Man vill ju gärna "tala husets språk" och samtidigt få det att gifta sig med vår egen stil och jag tror det är där svårigheten ligger.
Jag blir som en virrpanna och vet inte vilken fot jag ska stå på. Här i USA är ju tendensen att möblera stort och tungt Och lite svulstigt.  Är man som jag en viking vill man ha ljust, lite nättare och kanske lite enklare. Nu har vi ju bott utomlands så länge så smaken har definitivt blivit influerad av det internationella inredningstänket men basen ligger fortfarande på dem nordiska breddgraderna. Så när man väl har plöjt igenom alla inredningstidningar så har jag igen fastnat för nåt danskt eller svenskt som inte har nån motsvarighet alls i detta stora land och så är man tillbaka på ruta noll igen. 
 
Nu nu blev jag plötsligt väldigt trött och måste gå och sova men fortsättning av svammel följer...
 
Inte vårt sovrum men skulle inte ha något emot att krypa ner i den sängen. Känns som om jag skulle vilja ställa dit en grön vaxat av nåt slag dock... ( bild från Sköna hem tror jag)

Oooops

 
Jaha så lyckades jag sätta igång brandlarmet som i sin tur är kopplat till en larmcentral. Trots att jag genast larmade av så ringer larmcentralen för att kolla så allt är ok. Jajamensan säger jag , det är bara jag som lagar mat lite oförsiktigt. Sen frågar hon om hon ska avboka brandkåren men jag hinner inte mer än lägga på luren så står brandbilen utanför. Allt detta sker inom 10 min och det känns ju ganska bra om det nu VERKLIGEN hade behövts. Nu ifrågasatte nog bara brandmännen min kokkonst... Men trots allt blev kotletterna goda. Möjligtvis väldans dyra om vi måste betala för den här utryckningen :-(
 
Efter denna dramatiska inledning på dagen finns det för mig ett oslagbart sätt att lugna adrenalinflödet. Tänd ett ljus, häll upp en kopp te och FIKA!
 

Mix fix

Hittade übercoola kängor till Bella idag på H&M. Gillar skarpt deras barnkläder. Verkligen inte allt men ibland får dem verkligen till det. Perfekt för barn, billigt, trendigt och lättskött. Spelar ingen roll om det inte har lång livslängd eller det blir färgfläckar eller går sönder. Brukar i allafall räcka säsongen ut och sen har dem vuxit ur det. 
 
Till mig själv hittade jag en liten söt keramikskål. Passar helt perfekt att lägga hårklämmor eller annat smått och gott i. Har ju annars en tendens att sprida ut mig... Nu blev det ordning på torpet med denna lilla blomma. 
 
Nu är Max på skolresa, Bella har slocknat, tacosen står på bordet och allmän tystnad råder i huset

Helgen

 
Så har vi då varit på vår första halloween fest!
Här skulle det minsann kläs ut och resultatet blev som det blev. Döm själva...
Festen var väl sådär får jag väl säga men dansade gjorde vi så det lurviga fladdrade. 
 
Annars gick helgen i ett stilla tempo. Lite fotboll där Max glänste igen, han har verkligen utvecklats i den biten. Både teknik och kondition har fått sig en skjuts framåt. Stolta föräldrar:-)
Massor av tid tillbringades i tvättstugan. A never ending story det där. Men solen sken och tvätthögarna minskades. Känns alltid skönt. 
 
Nu nu är det måndag kväll och vissa av oss ser ut så här:
 
Ganska nöjd!
 
kramelur

Fredag

Åh så var det fredag igen!
Dagen idag har tillbringats på middleschool där några mammor inkl mig själv varit fullt sysselsatta med att dekorera "lobbyn" vid receptionen till att likna en oas i öknen. Varje år anordnas tydligen en bokmässa på MKA ( den största skolmässani hela USA hörde jag någon mumla om) och detta året är temat att genom att läsa få barnen att känna sig som dem befinner sig i en oas. Massor med barnboksförfattare kommer och pratar om sina böcker men det stora dragplåstret är skådespelerskan Julianne Moore som nyligen gett ut en barnbok ( My mom is a foreigner, but not to me)
 
Efter det njöt jag av en spännande fotbollsmatch där Max la upp den ena målchansen efter den andra. Vann gjorde dem i allafall så ett bra avslut på denna skolveckan satt som smäcken!
 
Glad fredag!
 
 

Dottermys

 
Idag hade middle school typ kvartssamtal vilket innebar en kort liten träff med lärare för att utvärdera hur början av terminen känns och går för alla parter och resten av dagen fick barnen ledigt. .
Det utnyttjades till fullo av äldsta dottern som fick lite egentid med sin mamma. Naglarna fixades till, håret klipptes och lunch intogs på favvostället ( enligt Olivia) Starbucks. 
En parkeringsbot senare var kvalitetstiden över. Hämtning och lämning av resten av los kiddos samt en biltvätt stod på schemat. 
Nu sover yngsta, middagen ligger och jäser i magen, ljusen är tända och tystnaden har infunnit sig... Natti natti

Matkris

Bild från Mellow Design
 
Om det hade räckt att mätta magen med receptet ovan hade min familj inte svultit direkt. Nu behöver vi ju lite annan näring också för att må riktigt riktigt bra och det är DÄR problemet ligger. Jag har helt enkelt inte hittat mina rutiner än mellan hämtningar och lämningar och matcher som måste tittas på ( såklart) så den viktiga mathållningen har helt kommit i kläm. Har inte funnits tid om jag nu inte lagar nåt redan på morgonen förstås och sen värmer men så förutseende har jag alltså inte varit. Lägg då till recept torka, brist på inspiration och nästan, bara nästan, ingen aptit så har vi omringat hela krisen. Har nu införskaffat en sk "slowcooker " där man just kan slänga ner lite kött och grönsaker på morgonen och på kvällen ska man då kunna äta kött som dryper av mörhet och saftighet.  Soppor, grytor, stek, hela kycklingar ja allt ska kunna tillagas på gourmet nivå. Återkommer om resultat. Har ju en ganska kritisk barnaskara som å andra sidan längtar efter nåt annat än smörgåsar...

Telefonkul

 
 
Hittade massa foton på min telefon av yngsta dottern och hennes begynnande bana som fotomodell :-). Tänk vad kul man kan ha när inga storasyskon kommer och stör eller att mamma upptäcker att hennes telefon är borta. 
 
 
Så ren och oförstörd...
Fina fina Bella!

Kuddar

 
Blev så full i skratt när jag sitter och läser om feng shui och dess betydelse för ett lugnt och harmoniskt hem. Klart och tydligt står det att om man vill få gäster att känna sig välkomna och för dem att vilja slå sig ner i en soffa får det inte vara för många kuddar i den. Ha ha kolla vår...
 
Finns alltså en hel del att jobba med där! 
Vore ju kul om någon ville sitta i den :-)

Höst

Vad passar bättre när hösten börjar krypa på än att ge Ikea ett besök för lite höstliga inköp?!
Som tur är finns det ett Ikea inte långt härifrån och det är ett alldeles förträffligt sätt att tanka lite svenskt. Korgar, lyktor och kuddar i mustiga färger stod på min önskelista och det var precis vad jag kom hem med också. Lite växter slinker alltid med av någon konstig anledning...
Såååå nöjd I allafall!
 
 

Glad

Tänk så glad man blir när man kommer hem från att ha gjort en massa ärenden och så hittar man det här stående utanför ytterdörren!!!!
Välkomna till grannskapet stod det på kortet!
Jamen helt toppen känns det ju då, nyinflyttad som man är och lite ensam såhär i början. 
Glad glad glad blev jag!
 

Cuckoo!

Som en nykläckt fågelunge ser denna blogg dagens ljus. Förvirrad och helt oförstående undrar den hur detta kommer att gå!?
Men dem flesta små fågelbarn lär sig ju att flyga så det finns definitivt hopp för denna med. 
 
Nu ska jag bara försöka klura ut hur man presenterar sig själv under rubriken "om mig". Förmodar att man vill veta vem som skriver...
 
tjingeling
Bild från akkerblogg.se

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

miacasaolitetill.blogg.se

Min väg från hus till hem och annat däremellan som gör livet vackrare

RSS 2.0