Så var det fredag igen

Fredag och sista dagen innan hemfärd. 
Vädret har verkligen reflekterat min stämning idag med sitt stilla strilande och ihållande regn. Dock har vi haft uppiggande besök under dagen men nu har mörkret sänkt sig igen trots att ljusen strålar från ljusstakarnarna. 
Bestämde mig för att söka en sista gång inspiration på lite juldekorationer och blev genast på lite bättre humör:
 
 
Så enkelt och så effektfullt. 
 
 
Rolig adventsljusstake. 
 
 
Ännu en med kvistar som enda dekoration. Me like!
 
 
Alltså det får helt enkelt bli en "naturlig" jul...
 
 
Och så får man hoppas att det kommer lite snö...
 
Tänk att även det vissna och torra från naturen kan fylla en så vacker funktion och där kan vi dessutom snacka återvinning :)). 
 
(Alla bilder från Bo bedre)
 
Nu är det packa, städa och vika tvätt som gäller Och i morgon är heeeela familjen samlad igen. tjihoooo!
 

En strandpromenad i sömn.

Ännu en dag med sol ute och sol inne!
Tog en promenad längs med havet idag för att njuta av den sovande naturen. Hela strandpromenaden verkade ligga i träda och gör sitt yttersta för att återhämta sig efter sommaren och göra sig redo för den kommande vintern. Så fantastiskt rofyllt och vackert...
 
 
 
En glasskiosk tom på både glass och folk...
 
 
 
Små badhytter på rad gottar sig i solskenet...
 
 
Alltid redo...
 
 
Nästan så man känner för att ta ett dopp...
 
 
I väntan på nya badgäster...
 
 
 
 
Kände mig speciell under min promenad som fick ta del av detta vackra och vill därför dela med mig även till er. 
Har just nu yngsta dottern sovandes i famnen iklädd törnrosaklänning, en passande beskrivning även på Ystads strandpromenad. 
 
tjingeling

Vänskapsråd

 
Hittade den här bilden i mitt lilla bildarkiv ( vet tyvärr inte var den kommer ifrån) och tycker att uppmaningen stämmer väl överens med mina egna värderingar. 
 
Det är ju så att ibland träffar man vänner eller människor i allmänhet där relationen känns helt pretantionsfri och avslappnad och man blir accepterad och uppskattad precis som man är. 
Det är då man känner att Himmel så bra jag mår och så bra jag är...
Läste någonstans att det är omgivningen som formar ens personlighet även i vuxen ålder så det är ännu en anledning att omge sig med människor man mår bra av Och som tar fram dem bästa sidorna hos en själv. 
 
Sen finns det andra situationer där man måste tänka till lite på hur man ser ut, vad man har på sig och hur man "är". En del av dem är såklart oundvikliga tex jobbsituationer etc men ser en vänskapsrelation ut så bör man kanske fundera lite på var i attraktionen ligger Och om man tycker det är värt besväret...
 
Detsamma gäller hemmen. Ibland kommer man hem till människor där man känner sig bekväm direkt.  
Det handlar alltså inte om vilken stil man har utan att man förmodligen har byggt upp ett hem baserat på vad den som bor där själv tycker om och att sakerna dem omger sig med fyller en funktion och betyder något för någon på ett personligt plan. Inte för att typ imponera på grannarna...
 
Verkar som jag just nu drabbats av en melankolisk onsdagsförvirring men jag är så himla tacksam att jag har vänner som jag mår bra av och ett hem som skapats för vår familjs behov. 
 
Att låtsas vara någon man inte är tar på krafterna, humöret och inställningen till livet. 
 
Och jag, jag känner mig stark, glad och Älskar livet!!!
 
godnatt
 

Ingenting gjort!

Åhhh så trögt det går att investera tid i att öka på mysighetsfaktirn här. Har tydligen prioriterat att "bara vara" och får alltså absolut ingenting gjort. Men men eftersom det är så mycket att införskaffa i form av mattor, tavlor, lampor och allt annat som gör ett hem mysigt så intalar jag mig själv att det är bra att känna sig för och inte spontanköpa vilket jag annars är en fena på...
Så med den inställningen känner jag mig helt ok, jag har ju en ganska din bas att utgå ifrån :
 
 
Nästan klart , det saknas trappa och balkongräcke bl a, står det där tryggt och inbjudande. Med en iordningjord trädgård och uteplatser kommer det vara redo för en sommar i familjen Lacik 's tecken. 
 
 
Köket saknar kakel och stort bakbord i mitten och en hel del till...
 
 Yngsta dottern gör helt klart sitt för att hjälpa till med dekorationen...
 
Sovrummet har åtminstone kuddar...
 
 
Vardagsrummet i sin basutstyrsel. Här ska till tavlor, skåp, matta och lampor. 
 
 
Trappan är gjord efter originalet bara liiiite bredare. Det var typ bara barnen som kunde ta sig upp innan...
 
 
Och titta där så juligt det blev med ett hjärta på en vas med en röd kvist i. 
 
 
Och så här kul kan maN ha med en liten minigran i olika kombinationer...
Nu är det dags att "chilla" lite och krypa upp i tvsoffan. Tittar nästan aldrig på tv men det ingår nu i denna veckas "bara vara" plan. Så det så! 
 
Tjingeling

Rättelse och inspiration

Cuckoo!
 
Jag glömde skriva att det var Norges vackraste hem år 2013 som jag visade igår och inget annat. 
När man vaknar upp på morgonen (eller runt lunchtid i vårt fall) och himlen verkligen anstränger sig för att se så blå ut som möjligt då kan jag inte annat än att bli glad :
 
Det kanske inte syns så bra på bilden ( färgen är vääääldigt blå ser jag) men vinter himlen är ju för det mesta isigt blå men idag tyckte jag att det inte direkt hade snålats med färg. 
 
Det var alltså en perfekt dag för en utflykt. Vi åkte hit:
 
 
Fantastiskt och underbart! Tänk att så mycket fint kan komma från oss och vårt grannland och jag fick så mycket inspiration till vårt sommarhus och även julklappstips till mig också :)
 
 
Finfina tomtar! Vill ha en hel familj...
 
 
Kubus ljusstake. Hur cool är inte den?
 
 
Mussel sockerskål från royal copenhagen. Är så himla sugen på någon klassiskt blåvit kaffeservis. Jag har inte ens något att dricka kaffe ur, bara stora temuggar. På önskelistan alltså!
 
 
Doftljus, denna ljuvliga uppfinning med sån välgörande effekt ( om det doftar gott vill säga, kan ha motsatt verkan också). Detta exempel heter Silence och det lovar ju gott...
 
Det här var bara en bråkdel av alla fina saker som fanns men jag vill ju inte verka ha-galen...:)

Fortfarande söndag

Eftersom jag just nu är i sommarhuset så passar ju lantlig inspiration bra. Här visar jag "Norges vackraste hem " utsett av tidningen Boligpluss:
 
 
bilderna är från boligpluss (sveinung Bråthen)
 
Det är inte riktigt min stil och tycker nog att jag sett vackrare hem men helt klar är det fint och andas en renhet och utstrålar lugn. 
 
Fortsatt glad söndag!

Jetlaggad söndag!

Nejmen herregud så trötta vi har varit idag. Vaknade halv ett på dagen i strålande solsken men kallt. 
Väckte en sömnig Bella Och en lika trött Max och gick ner för att hålla käre maken sällskap vid frukosten. ( japp han sov också länge trots att han varit i Europa några fler dagar än oss). 
Sen var det bara att städa, rensa stuprör, kratta löv och putsa fönster och plötsligt var det mörkt igen. 
Sitter nu och dricker te och äter godis och gör upp "to do" listor. 
En mer praktisk gällande vårt hus typ:
-adventsljusstakar
-matta under soffbordet etc
 
Den andra är mer generell och gäller mer livskvalitet.
Hittade listan på nätet och kände att det var precis vad jag själv satt och "filofiserade" om så jag använder mig av den:
 
 
Där finns helt klart några punkter som jag kan jobba lite extra med. 
Alla punkterna tror jag dock är viktiga ingredienser för varje enskild människas lycka Och tål att tänkas på. Själv skulle jag också vilja lägga till 
- tänd ett ljus
- ät mer choklad :)
 
Glad söndag på er!!!
 
 

Jetlaggad lördag.

Så var vi då framme i vårt lilla Sverige!
Dagen igår var en enda lång väntan men jag har ju världens bästa kids så det var ju absolut inget problem. 
 
Tre förväntansfulla resenärer som först fick vänta på ett försenat flyg och sen, när vi väl satt på planet ,ytterligare en låååång väntan för att få komma upp i luften. 
Två av barnen valde att åka till kompisar i stället så familjen känns lite halv men det är väl dags för lite självständighet i denna åldern så jag gissar att det bara är att acceptera. 
 
 
Blir alltid lite melankolisk på flygplatser. Massa folk på väg någonstans , hem, bort, semester, jobb och så plötsligt tomt på människor igen och så startar allt om på nytt. Som ett kretslopp. Just denna tomma raden var faktiskt runt där vi satt dock...
 
Nu har vi sovit hela dan och det har hunnit bli mörkt och det finns bara en sak att göra. Tända ljus:
 
 
 
Här är så tomt och nästan lite ödsligt och inga lampor har vi skaffat än så tur att lite levande ljus fanns till hands. 
Denna veckan blir helt klart en prioritering av anskaffande av mysfaktorer till huset. Inte ett helt tråkigt projekt dock. 
Men idag är en sömnig dag så kommer bara tillföra lösgodis till dem tända ljusen sen är vår lördag komplett :)

Happy Friday

Här sitter jag och pustar ut efter torsdagens ärende maraton. Nu är det fredag morgon, brasan är tänd och väskorna packade inför Sverige. Tjohooo så roligt det ska bli!
 
 
Dagen igår var ett enda hattande hit och dit och fixand och trixande och stupade sen i säng. 
När jag var nere på stan i ett ärende hade dem börjat ta fram alla girlander som sen ska hänga på lyktstolpar eller annan lämplig plats och då fladdreade det till i mitt juliga hjärta igen. 
 
 
Det är ju så fint med alla ljus och glittrande dekorationer. Staden känns "festklädd" och förväntansfull. 
Själv brukar jag ha alla julklappar fixade vid denna tiden men har på nåt sett gått vilse i planeringen. Det är först nu när julkänslorna börjar göra sig påminda som jag insett att jag har kvar presentbiten. 
 
Well well nu nu ska här tankas svenskt och det till 100 procent. Strandpromenader i snålblåsten, lösgodis, mamma o pappa, tid med käre maken och några av barnen som valde att följa med. Även gräddost, mandelkubbar och sirapsbröd finns med i planeringen för denna vecka. 
 
Tjihoooo
 
 

Jul känslor

Jag vet inte vad det är och har varit dem sista dagarna men en enorm längtan efter julfrid har innfunnit sig. Det har varit kallt och lite frostigt och det har definitivt inverkat på julkänslorna. 
Så eftersom det är liiiite tidigt att börja pynta än så har jag istället frossat i vackra julhem på nätet. 
När jag tänker efter så är det ju faktiskt snart första advent så den tidsinställda julkänsloklockan går inte helt fel...
 
 
 
 
 
Alla bilder från Bo Bedre ( gamla tidningar)
 
Så vackert och så stillsamt med den enkla jul dekorationen. Blir så himla inspirerad och ska detta året försöka köra denna enkla variant. Budskapet står ju klart iallafall. JULEFRID

Så kan det gå!

Igår när jag hade bråttom att fixa middag till barnen innan jag själv skulle ut på galej blev det inte riktigt dem smarriga varma mackorna som barnen önskat. 
 
Det ringde på dörren så jag hörde inte klockan...
 
Då blev det att snabbt svänga ihop nåt annat och kom att tänka på mammas barnsäkra hopkok av köttfärs och lök som bryns tillsammans och sen mixa med pasta. Snabbt, enkelt och barnvänligt. 
 
 
Phew det gick ju ner även om besvikelsen av mina brända mackor var svårare att svälja. 
Ikväll myser vi framför brasan och minsann har inte en liten gran redan smygit sig in i huset:-)
 
 
 
Sitter och bläddrar i tidningar och känner ett starkt sug efter jul nu, längtar till mer än en liten gran kan jag säga. 
 
Tjingeling

Vacker måndag

Måndag är alltså fylla på i kylskåp och förråd men också nya fräscha blomster. 
Måste bara tipsa alla om denna relativt billiga åtgärd om man betänker den härliga effekt som uppnås. Man blir ju vara så GLAD av lite fina färger i sitt hem. 
 
Så här fint är det på soffbordet. 
 
 
En liten färgklick i köket. 
 
 
Men även ute är det ju underbart att naturen fortfarande kan stå för sån färgglädje Och det i vår trädgård. 
 
Nu ska jag fixa mat till barnen innan jag sticker ut på lite galej ikväll. Det blir en "moms night out" med förskolemammorna. 
 
Tjohej

Party prinsessa igen!

Phew vilken party helg för yngsta dottern!
Denna gången var det prinsess party. Då samlades alla förväntansfulla flickor ( och pojkar) i en stor sal där dessa tre prinsessor dök upp för att hjälpa till med att förvandla alla till fulländade prinsessor o pirater. 
 
 
Förvandlingen började med att alla tilldelades en klänning, sen blev dem sminkade:
 
 
Efter det var det dags att krönas och alltså få en krona:
 
 
Sen fick alla lära sig att vinka som en prinsessa och niga samt dem viktigaste dansstegen.
Efter det var det över. Klänningarna åkte av och det var dags att slussas in i matsalen. 
 
 
Här är alla prinsessor samlade i ett enda stort fluff fluff...
 
 
Här är allt fluff fluff utan prinsessor. 
Japp det var en kort men intensiv prinsess period. 
Nu leker min egen prinsessa med sin stora syster men jag tycker mig höra mindre prinsesslika utrop så jag vet inte om prinsessutbildningen gjorde någon verkan egentligen...

Party time

Idag var Bella bjuden på födelsedags kalas till en flicka i hennes klass. 
Det vekrar vara så att när barnen fyller år här så bjuder man in ett 20 tal barn till någon "födelsedagsfabrik" där någon annan sköter hela ruljansen. I det här fallet var det först rusa-klättra-hoppa-åka rushekana i en timme innan los kiddos slussades vidare in i ett annat rum där det serverades pizza och tårta. Sen var det dags för ytterligare lek men då i form av lite roll lekar innan det var dags för hemfärd. 
 
 
Ett stycke partyprinsessa!
 
 
 
Här jobbas det för fullt i hårsalongen. 
 
 
I affären...
 
 
Och sen kunde man leka restaurang. 
Kul upplägg men alldeles för många barn. Det var nämligen flera partyn på gång. 
Men men Bella hade skojsigt och då är mamma Mia nöjd. 
 
Glad lördag

Fredags strul

Blev precis av med allt jag skrivit om fredagen på bloggen så nu är jsg sur:-(
Tror jag går och lägger mig i ett bad igen...
 
Fantastiskt skönt och nånting jag borde göra mycket oftare. Det enda jag saknade var ordentliga badprodukter i form av skum och oljor och sköna kropps krämer. Om tomten läser detta är det ju en fin hint...
 
 
Fredags kramar

Författarlunch

Idag sken solen från en blå himmel men det fanns ingen tid att njuta av den utomhus för det var nämligen dags att istället få njuta av ett föredrag av en kokboksförfattare och lunch på det. 
Så himla roligt tal av Allison Robicelli som tillsammans med hennes man Matt skrivit en "kärleks historia med cupcakes". 
Det hördes en och annan flämtning från dem fina New Jersey fruarna när den ena svordomen avlöste den andra och blandades upp med personliga betraktelser och glimtar från hennes liv.  Det var som en färgglad höststorm som entrade scenen och tvingade alla att hålla i hatten. Underbart och välbehövligt. 
Det var efter hennes tal som jag bestämde mig för att köpa hennes kokbok. Alltså mer för hennes historia som hon skriver om i boken än för recepten i sig. 
 
 
Just dem här varianterna var morotskaka och nån mörk choklad. Mums fillibabba!
 
 
Japp så nu har man en till kokbok i samlingen. 
 

Mixad onsdag

Dagen idag har tillbringats med yngsta dottern som var hemma från skolan eftersom det var kvartssamtal för alla elever. Glada i hågen gick vi dit när det var vår tur och ännu gladare när vi gick därifrån. Är så stolt över mina barn som får såna lovord av lärarna. Pöste över av stolthet gjorde jag när jag lämnade Bellas skola. Tänk att man har lyckats få till det i allafall:-)
 
Lite löv hann vi plocka med oss in i huset innan det var dags för upphämtning av resten av los kiddos. 
 
 
Sen ville Bella absolut ta kort på mig och då kan det se ut såhär:
 
 
Vi kan ju låtsas att jag visar dagens outfit, hi hi!
Förövrigt det enda av 500 bilder i olika vinklar som gick att visa...
Men kul hade vi. 
 
Nu har vi precis kommit hem från det stora köpcentret med påsar fyllda med tröjor, blusar, klänningar och varma jackor och en himlans massa andra saker. Och Allt till barnen... Var förövrigt perfekt att åka dit på kvällen för det var nästan folktomt. 
 
ses imorgon

Kallt!

Idag kom den! Snön alltså. Men den försvann lika fort igen ungefär som den bara ville kolla läget och säga hej. Som tur var kände den på sig att det var liiiite för tidigt att lägga sig tillrätta. 
Men kallt är det fortfarande och med den kommer längtan till sommaren igen. 
Till det här:
 
 
Som jag är så spänd att se hur det ser ut nu efter den massiva fasadrenoveringen och den lika stora förvandlingen inne... Men snart får jag se, närmare bestämt om mindre än två veckor. Åå längtar...
 
Till det här också:
 
 
Så bra jag har det som har möjlighet att få tillbringa somrarna här. 
Men nu ska vi inte skynda på tiden utan lära oss att njuta här och nu och alltid göra det bästa av situationen. 
Så nu kokar jag en kopp te, tänder ett ljus och kryper ner i ett varmt bad  
Har förresten sett en liten sjöjungfru i närheten av badet :
 
Blubb blubb

En vanlig måndag

Måndagar brukar bestå i att träna och sen fylla på i kylskåp och förråd. Det tar banne mig precis hela dagen. Å andra sidan försöker jag att planera för hela veckan så att jag ev bara behöver komplettera med något nödvändigt. Känner att det är något som funkar för vår familj men lämnar ändå utrymme för att någon gång vara spontan och äta nåt helt annat än vad som var planerat för. 
Idag hade jag planerat soppa och när man tittar bort så ser det ut så här hos en viss familjemedlem:
 
Hi hi. Det är ju svårt att få upp den där sista slurpen annars...
 
Nu sitter jag och Snövit och planerar för vårt vardagsrum:
 
Vardagsrummet kommer nog bli en blandning av det här:
 
(Bi
Bilder från Sköna hem
Fantastiska rum och kan tänka mig att flytta in direkt. 
Nu får man nåt att sätta tänderna i men tror vi har rätt bas i allafall, sen får vi se vad det blir av det. 
Drömma går ju bra...

En bra lördag

Älskar sådana här lördagar där liksom alla bitar i pusslet bara passar in!
Börjar alltid morgonen med att gå igenom mail. Och när det pinglar till i inkorgen och det är från min käre make som har lämnar en liten not:
 
Då har jag fått en VäLDIGT bra start på dagen. Sen bara fortsätter det. Lite skjutsningar av barn hit och dit, massor med saker fixade hemma bl a en ny liten tv soffa, ändrade om LiTe och rensade MYCKEt. Åkte till möbelaffär och hittade stort och fint skoskåp. Vi har ju miljoner par skor som bara ligger i en hög och nu ska dem äntligen få ett hem! Foto kommer när skåpet är på plats. 
Här är iallafall min nya kökshanduk som jag skickade efter från H&M home:
 
 
Den är lite blöt där och hänger på tork men visst passar den bra där den hänger?!
 
På kvällen bar det av till ytterligare en föräldramingel men denna gången för 10 ornas årsgrupp. en tidsbestämd träff med att bra syfte nämligen att träffa föräldrar till just den årgången och se ansikten till namn man bara sett på emailen, dricka ett glas vin ( eller Cola då för mig) och äta nåt tilltugg. Allt detta på två timmar Och sen går alla hem. Smidigt som bara den. 
Och inte har det gjort något att solen har skinit på oss hela dagen heller...

Fredag

En liten uppmaning så här en fredagkväll men tänkt att fungera alla dagar:
 
Gör en människa glad varje dag – om det så är bara dig själv.
(Pekka Langer)

 Den här donnan kör dock hela racet. Hon gör människor glada varje dag - och hon ser till att ha kul själv!

Trevlig helg!

 
 

 

Sprallig i magen

Så himlans sprallig i magen känner jag mig nu när dagen idag har gått åt att smida planer för framtiden!
Jojomensan, mellan vardagens sysslor finns det ibland utrymme för lite andra tankar än vad man ska äta till kvällsmat eller vilken affär som säljer fotlösa strumpbyxor som kan passa en 12-åring så hon inte fryser om sina ben i skoluniformen. 
Det utrymmet har nu på senare tid fyllts av funderingar om vad jag kan göra för att fylla eventuella tomrum i vardagen och jag har äntligen tagit tag i en liten dröm. Känner mig så glad men kan inte avslöja något än...
 
Kvällen har tillbringats på skolan för ett möte angående sjätteklassarnas kommande pjäs Charlie and the chocolate factory och hemma igen nu är det detta som gäller :
 
I kombination med den här :
Jag har det ju så bra alltså!!!

Lampbestyr

När man kommer in i vår hall på kvällen möts man av våra nya lampetter. Dess varma och välkomnande sken liksom omfamnar och lugnar ner och får en att uppskatta den mörkare årstiden på ett annat sätt. 
Det syns kanske inte så bra på fotona för dem är tagna i mörker men hoppas ni kan föreställa er vad jag menar. 
( kortet längst upp till vänster är tagen från RH katalogen)
 
Och när vi då ändå håller på att prata lampor kan jag ju lika gärna visa lite av våra andra lampor. 
Över matsalsbordet hänger en lite "rockigare" variant gjord av en himlans massa kedjor. Också den är köpt på Restauration Hardware liksom den runda som ska hänga i vår "bar".
Japp ni hörde rätt! En bar med speglar, bardisk, guldiga fåtöljer och så denna runda lampan. Behövs lite mer fix i det rummet innan det är redo att visas upp på bild dock:-)
 
Sen har vi vår badrumslampa. Den fanns i huset när vi flyttade in så den vet jag inte var den kommer ifrån men den ger definitivt uttrycket " diamonds are a girls best friend" ytterligare en dimension! 
 
Eller vad säger ni?!?!

Färg glädje

 
Tänk att vakna upp dag efter dag med denna underbara himmel ovanför sig! Man kan ju inte bli annat än på gott humör. Dock var det kallt som attan... Nästan nere på frysgrader. Brrrrr!
 
Ett bra tips då att åtminstone mentalt värma sig är att införskaffa sig en fin blomma gärna i färg. Snittblommor köper jag varje vecka för att jag tycker det är så underbart vackert att ha hemma men en blom krukväxt är ganska sällsynt hemma hos oss. Men titta så fint det blev i krukan!
 
För ni vet väl mina kära vad den kloka HC Anderson yttrade i sina dar:
 
"Att leva är inte nog.
Solsken, frihet och en liten blomma måste man också ha"
 
fina ord och så sanna!

Hösttavla

 
Så här vackert är det ute när jag öppnar vår ytterdörr! Det är kanske svårt att se alla färger på fotot men det är som att stiga in i en tavla. Älskar hösten och dessa underbara glödande palett. T om löven som täcker uppfart och gräs tycker jag är vackert fast jag vet att det uppfattas som skräpigt av dem flesta. 
 
 
Sämre vy kan man ju ha eller hur?!?!

Sovrumsfunderingar

 
Dagen idag har återigen tillbringats på skola där jag packat upp böcker till den stooora bokmässan som invigs på söndag. Tyvärr har jag känt mig lite krasslig och inte riktigt haft ork eller lust att fira att det är fredag. Istället har jag surfat runt och letat inspiration till vårt sovrum som inte är klart än men som känns lite brådskande att få klart nu när sängläge lockar. Oftast räcker det med att sova/ vila en stund om jag känner mig lite krasslig och sen vänder det och blir inget sjukt av det som tur är. 
I allafall finns det en massa sovrum som skulle kännas bra att tillfriskna i. Kolla bara:
 
 
 
Alla bilder är hämtade från Sköna hems arkiv.
 
Fullkomligt älskar bilden i mitten ( den med en kvist i vase som jag tycker utstrålar lugn och harmoni och som gör att jag redan känner mig bättre :-)
Har faktiskt valt en grå färg till vårt sovrum så vi får se vad det blir av det. Bilder utlovas så småningom om. 

Halloween

 
Nu har vi alltså klarat av vår första halloween i denna stan. 
Vi hade blivit inbjudna till några grannar på en annan gata på sena eftermiddagen. Där serverades det en buffé med allt från lax till korv med bröd och vi samsades med spöken , prinsessor, gorillor och skelett som alla verkade äta med god aptit. Klok idé att grunda med mat dessutom innan "trick o treat" jakten började. 
Sen gick hela gänget från hus till hus och i stort sett bara räckte fram sin påse för att få den påfylld med godsaker. 
Själv hade jag dumt nog ställt fram en skål med gottis på trappan utanför ytterdörren så att man fick förse sig själv eftersom ingen var hemma. Misstänkte dock att godiset skulle vara borta i ett nafs och det var det också men dessutom var skålen också borta! Hur fräck får man vara egentligen?!?!
 
Jaja det är en världslig sak men ack så irriterande... 
 
Visar vårt lilla kattdjur som skuttade runt glad i hågen och samlade in godis. 
 

miacasaolitetill.blogg.se

Min väg från hus till hem och annat däremellan som gör livet vackrare

RSS 2.0